image description

Aljzat pár nap alatt - önterülő cementes esztrich

Nehezen áthidalható probléma szokott lenni meglévő épületek esetében, ha padlót szeretnénk felújítani - főleg ha középületről van szó - mert az időben elhúzódó felújítás erősen korlátozza az adott helyiség rendeltetésszerű használatát. A felújítási idő jelentősen csökkenthető olyan újszerű technológiákkal, ahol a gépesített folyamat és gyors bedolgozás harmadára vagy negyedére csökkenti a technológiai időt. Az ilyen faladatok megoldására ideális a PROFI Önterülő cement esztrich.  

Olvasson tovább
image description

A mész mint kötőanyag

A mész az egyik legrégibb kötőanyag amit használunk, persze nem abban a formában ahogya ma, rengeteg változáson ment át az évszázadok alatt. Mégis mi az a kötőanyag? A kötőanyagok azok az építőiparban használt anyagok, amelyek szilárd halmazállapotba képesek átalakulni kémiai vagy fizikai folyamatok során, folyékony vagy pépszerű állapotból.

Olvasson tovább
image description

Épületeink károsítója, a nedvesség

A nedvesség ásványtani és épületszerkezettani szempontból azért fontos, mert a legtöbb épületkár esetén a víz/nedvesség katalizátorként részt vesz - fontosak lesznek számunkra alapvető tulajdonságai. A víz jó oldószer és az épületeinek károsító sók és vegyi anyagok transzportjának alapvető hordozója, szerkezeteinket érő hatások egyik fő okozója.

Olvasson tovább
Blog - régi épületek felújítása - felújító vakolatok

Felújító vakolatrendszer - Régi épületek felújítása

A felújító vakolatrendszer a vízzel és/vagy sóval terhelt falszerkezetek helyreállításának ideális anyagai. Mint termékek úgy lettek tervezve, hogy a régi technológiával készült falazataink az építéskori állapotnak megfelelően helyreállítható legyen új, hogy a régi épületek falszerkezeteiben a vízmennyiség csökkenjen és a szerkezeti teherbírásuk növekedjen.

Olvasson tovább
image description

Modern építőanyagok régi épületekben?

Mindig sarkalatos kérdés, hogy lehet-e, szabad-e modern építőanyagokat alkalmazni régi épületek felújításakor? Mi a helyzet, ha nem tudunk márolyan anyagokat használni, mint az építéskor?

Olvasson tovább
loader