• Építenék valamit, hol érhetőek el a Profibaustoffe termékei?

  A Profibaustoffe elsősorban kereskedő partnerek keresztül értékesíti termékeit, így megtalálhatóak a legtöbb építőanyag kereskedéseben, tüzépen és a Praktiker barkácsáruházaiban is. Telephelyünkön közvetlen vásárlásra nincs lehetőség, csak szerződött ügyfeleinkke, előre egyeztetett módon. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél több helyen elérhetőek legyenek termékeink, ezért a viszonteladói kört folyamatosan bővítjük.  

 • A termékeik átlag emberek számára is felhasználhatóak vagy csak szakemberek tudják használni?

  Termékeink fejlesztésénél mindig fontos szempont, hogy a lakossági felhasználók számára is megoldást nyújtsanak egy-egy építési feladatra. Természetesen a kínálatunkban szerepelnek olyan termékek is, amelyek feldolgozásához speciális - egy átlagos háztartásban nem megtalálható - eszközök és/vagy gépek szükségesek. Mégis minden termékünk jó szívvel ajánljuk otthoni felhasználásra mert a tetszetős végeredményt biztosítja a minőségi összetétel és a minden termékünket jellemző plusz tartalék. A felhasználónak nincs más dolga, mint a csomagoláson feltüntetett leírásnak megfelelően eljárni, betartani a feldolgozási utasításokat.

 • Kifutottam az időből, mi a legalacsonyabb és legmagasabb feldolgozási hőmérséklet, ha télen vagy nyáron szeretnék kivitelezni?

  Természetesen erősen függ a feldolgozási minimum és maximum hőmérséklet az adott termék alapanyagaitól - elsősorban a kötőanyag típusától, mennyiségétől és a friss anyag beépítéskori vízmennyiségétől. A megadott hőmérsékletek vonatkoznak a beéípett anyagra, a fogadószerkezetre, a levegő hőmérsékletére - a kötési, szilárdulási időtartalom alatt végig. Általánosságban elmondható, hogy ásványi kötőanyagú termékek esetén +5 foknál alacsonyabb és +28 foknál magasabb hőmérséklet kedvezőtlenül befolyásolja a kötési folyamatot és végső soron a szilárdságot. A minimum és maximum hőmérsékletekkel párhuzamosan fontos környezeti tényezők még: a levegő mozgása (szellőzés), a nedvesség (páralecsapódás és csapadék formában), a közvetlen napsütés, relatív páratartalom és az előzőekben felsorolt tényezők kombinációja. A gipszes termékeknek például a hideg és párás levegő a halála - nem tud a képlékeny állapotból szilárdba átmenni, mert folyamatosan visszalágyul. Minden esetben a csomagoláson megadott értékek a mérvadóak.

 • Problémám van a termékkel. Nem működik, nem olyan mint amire számítottam. Mit tegyek?

  Szavatossági kérdésekkel elsősorban a kereskedőhöz kell fordulni, akitől a terméket vettük, legyen szó tüzépről vagy barkácsáruházról. A vásárlás után minden esetben tegyük el a számlát vagy a blokkot, mert garanciális helyzeteket csak a nyugta bitrokában indíthatunk. Szerződött partnereink természetetsen éljuttatják hozzánk a visszajelzést és mi azonnal kezeljük is azt. Amennyiben szakmai segítségre lenne szüksége, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén. A legtöbb esetben mindenki jobban jár, ha bizonytalanság esetén a termék felhasználása előtt megkérdezi a gyártót a felmerülő kérdésekről.

loader