image description

Aljzat pár nap alatt - önterülő cementes esztrich 

Nehezen áthidalható probléma szokott lenni meglévő épületek esetében, ha padlót szeretnénk felújítani - főleg ha középületről van szó - mert az időben elhúzódó felújítás erősen korlátozza az adott helyiség rendeltetésszerű használatát. A felújítási idő jelentősen csökkenthető olyan újszerű technológiákkal, ahol a gépesített folyamat és gyors bedolgozás harmadára vagy negyedére csökkenti a technológiai időt. Azonnal felmerül persze a kérdés, hogy az ilyen kivitelezési technika nagyon jól működik csarnokok és nagy terek esetén, deegy családi ház esetén mi a helyezet? A Profibaustoffe önterülő cementes esztriche és a vállalat szolgáltatásai megoldás adnak ennek a területnek a kihívásaira is. Egy családi ház aljzatképzési munkái megoldhatóak egy ideiglenesen letelepített silóból - elfér akár egy előkertben is.    

Maga a cementes esztrich receptúrája úgy van kialakítva, hogy a 50-80 mm vastagsági tartományban repedésmentesen működik. A megadott vízmennyiséggel bekeverve (egy horizontális keverő, ami a silóra szerelt is lehet, rendezi a feladatot) az esztrich önterülő - azaz csak be kell folyatni a helyiségbe és a termék kis mértékű mozgatás hatására elterül és beáll vízszintbe. Az aljzatkiegyenlítőknél nagyobb vastagságba és szilárdságban készíthető aljzat.    

Felhasználási területek, ahol verhetetlen a PROFI cement folyékony esztrich

Általános aljzatképzés rövid határidővel - Aljzat akár 1 nap alatt? Igen, lehetséges. Jó ütemezéssel és előre gondolkodással könnyen bedolgozható silóból egy vagy több helyiséghez szükséges önterülő esztrich. Ha az előkészítő munkák megtörténtek (kirekesztések és lezárások - hiszen ahol az anyag nem találkozik akadállyal ott szabadon kifolyik), akkor a silóra szerelt gépek beüzemelése után már közvetlenül bedolgozható az anyag, a bedolgozás után pedig csak el kell mozgatni - és hálózás, amennyiben szükséges.

Padlófűtéssel szerelt aljzatok - A padlófűtések napjainkban már széles körben elterjedt megoldásnak számítanak. Ezeknél a rendszereknél az egyik legfontossab pont, a csöveknek közvetlenül érintkezniük kell az őket körülvevő anyaggal, hogy megvalósuljon a közvetlen hőátadás (meleg lehessen az aljzat). Minden olyan helyen, ahol üreg és hézag van, romlik a fűtési rendszer teljesítménye. Az önterülő aljzat azon túl, hogy önmagától kontakt módon körbeveszi a csöveket, nagyon jó hőtároló képességgel rendelkezik, ezért egy felfűtéssel sokáig élvezhetjük az egyenletes meleget.

Sensitive kutyatápok a minőségi étrendhezTöbbféle kiszerelésben elérhető - Ha nagyobb felületekről van szó és nagyteljesítményű bedolgozásra van szükség, akkor ideális megoldás a silóban megrendelni a terméket. Zsákokban gyárilag szerelve, raklapokon tárolva több helyet foglal a ledepózott termék, de a kivitelezés tekintetében nagy rugalmasságot ad azokon a helyeken ahol a siló gépeihez szüksége ipari áram és víznyomás nem áll rendelekzésre. Egyszemélyes munkavégzés esetén is kedvezőbb a zsákos kiszerelés.

Könnyebb munkavégzés - Nem kell térdelni, hajolgatni, emelni, hiszen csak a habarcsszivattyú tömlőjét kell tartani és engedni, hogy az anyag magától eltrüljön. A szintezőlábakkal meghatározott magasság elérése után már csak el kell mozgatni az anyagot és hagyni, hogy tegye a dolgát. A hagyományos esztrichek esetében pedig térdelni kell, vezetősávot kell kialakítani, a földnedves anyagot teríteni és simítani kell. Ebben az esetben tényleg igaz, hogy a modernebb jobb.

Szerkezetkész aljzatok minőségi befejezése - A megfelelő kirekesztések és elzárások kialakítása után födémek és aljzatok felbetonozására tökéletes megoldás, mert - egészen 80 mm-es vastagságig - a magassági különbségek könnyen kiegyenlíthetőek és a szükséges vastagságok megadhatóak. Úsztatott padlót kell készíteni az emeleten? A fürdőszobát kell felújítani és a felvésett lapok, ragasztó és betont kell pótolni? A födém elkészült, de még 5 cm betonrétegre lenne szükség? MIndegyikre megoldás az önterülő cementes esztrich. A szilárd esztrich felület alkalmas a befejező rétegek - hideg vagy melegburkolat - fogadására.

Gondos tervezés és megfelelő anyaghasználat

Minden ponton és minden szerkezeti elemnél a vak ragaszkodás a korábbi anyaghasználathoz értelmetlen és a legtöbb esetben lehetetlen is. A funkcióváltozások és az épületek használatában történt változások miatt - gondoljunk csak a fürdőszobák elterjedéséhez, az angolvécére vagy ez elektromos hálózatra és a gázfűtésre - egyes anyagcsoportok beépítése elkerülhetetlen. Ilyenek például a hidegburkolás anyagai a vízszigetelés, a kiegyenlítés, az alapozók és a csemperagsztók. Ehhez a témához tartoznak az energetikai anyagok, mint a hőszigetelő vakolatok vagy a nyílászárók és azok beépítési anyagai, illetve a felületképzéseink. Ezekben a kategóriákban forduljunk bizalommal a gyártókhoz és kérjünk segítséget, hogy az adott funkcióhoz, használati módhoz és szerkezethez melyik a legjobban alkalmazható vakolat, felújító anyag vagy színezőanyag. A Profibaustoffe szakmai gárdája szívesen segít legyen szó felújításról vagy újépítésről.                      

PROFI Önterülő cement esztrichről bővebben

Kérdése lenne? Kommenteljen...

Kommentálja az olvasottakat

Amennyiben véleménye lenne a leírtakkal kapcsolatban, ne hezitáljon, írjon.

loader